Leerlijn Historisch Besef Amstelveen

Met de leerlijn Historisch Besef Amstelveen wordt aan de hand van historische bronnen de gemeente Amstelveen verkend. Vanuit de onderwerpen cultuur, natuur en infrastructuur wordt de opbouw en geschiedenis van de stad voor de leerlingen herkenbaar.

Leerlingen leren over de geschiedenis van Amstelveen aan de hand van tastbare overblijfselen in de stad. Ze leren historische bronnen te bestuderen en daar conclusies uit te trekken. Met de leerlijn ­Historisch Besef Amstelveen ontwikkelen de leerlingen het historisch bewustzijn van hun woonplaats en ontdekken ze dat de geschiedenis ervan overal in hun omgeving te vinden en te herkennen is. De leerlingen maken in de lessen de verbinding tussen verleden, heden en toekomst.
Onderwerpen die worden behandeld zijn bijvoorbeeld herdenken, WO II, Archeo­logie, Het Amsterdamse Bos, de Heemparken, het ontstaan van Amstelveen en het Amstelporselein. De lessen in de leerlijn zijn ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs en diverse historische organisaties en stichtingen in Amstelveen.

Een abonnement op de leerlijn omvat:

  • Toegang tot alle digitale lessen via de website van de leerlijn d.m.v. een inlogcode
  • Lessen rondom de thema’s cultuur, natuur en infrastructuur per groep per jaar
  • In de verwerkingslessen is er aandacht voor muziek, dans, literatuur, beeldend, drama, fotografie en video
  • Leskisten met materialen bij verschillende lessen
Lessen en locatie: op school
Prijs:
/ gratis. Kosten voor gastdocenten, gastsprekers en gidsen worden in rekening gebracht bij de scholen. Leskisten zijn gratis te lenen bij Cultuureducatie Amstelland. Met bijbetaling van de koerierskosten kunnen ze op school bezorgd en opgehaald worden.
Bestellen
Selecteer een of meerdere modules en klik op toevoegen aan winkelmand om modules voor de hele school te bestellen.