OBA: voor de scholen in de gemeente Ouder-Amstel

Leesplezier op school Kinderen enthousiast maken voor het lezen van boeken is belangrijk. Hiervoor biedt de OBA diverse programma’s, zoals bijvoorbeeld Speeddate met kinderboeken. De OBA-leesconsulent komt op school en laat de leerlingen (én de leerkracht) op een prikkelende manier kennismaken met vijf prachtige boeken; splinternieuwe titels of juist verborgen gebleven schatten. De boeken blijven een maand te leen en te lees in de klas.

Om meer enthousiasme voor lezen de school in te brengen biedt de OBA de cursus Open Boek aan. Een leescoördinator helpt om meer eenheid in het leesonderwijs op school te brengen. De invalshoek is de leesbevordering: leesbeleving en –interesse, leesmotivatie en literaire competenties.

Naar de OBA
Kom met je klas naar de bibliotheek. Nieuw in het aanbod is het programma Op bezoek bij de boekenbeer. Een programma dat leerlingen van groep 1 en 2 op speelse wijze bekend maakt met de bibliotheek. Dit jaar viert groep 3 weer het Leesfeest waarin de leerlingen alles ontdekken over materialen voor beginnende lezers. Voor de groepen 5 en 6 is er Schatgraven: drie lessen vol boek-promotie en het uitzoeken van een boek om op school te lezen.

Meer met OBA School
OBA School biedt ook advies en ondersteuning bij het inrichten van de schoolbibliotheek of leesomgeving. Voor leerkrachten zijn er OBA-schoolpassen, inspiratiebijeenkomsten zoals de creatieve taalcolleges en nieuwsbrieven.

Meer informatie over het aanbod van de OBA en de tarieven, bestelwijze en spelregels vindt u op oba.nl/po

Prijs:
Bestellen