Peter Peper (7+)

IJsbeerINC i.s.m. Hotel Modern

Een avontuurlijke zoektocht naar de specerijen voor een rijsttafel

In Peter Peper versmelten muziektheater, poppenspel, en live-animatiefilm tot een spannende, grappige en ontroerende vertelling. Zo komt de oude wereld-geschiedenis van heel ver weg naar heel dichtbij. Er wordt echt gekookt en je mag ook proeven!

Milan en Yalan willen graag een ‘rijsttafel’ maken, maar weten niet hoe… Wat nu? Plotseling verschijnt Peter Peper, een piraat uit lang vervlogen tijden. Hij neemt hen mee op reis door de tijd. Ze varen over woeste oceanen, raken de weg kwijt en spoelen aan op het eiland Banda. Ze klauteren over rotsen van gember en sluipen door een jungle van groenten. Dan ontmoeten ze Saraya, die tot slaaf is gemaakt en moet werken voor de VOC. Samen gaan ze op smokkeltocht naar de plantage van de kaaskoppen. Zullen zij in staat zijn om de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept? En zal het Saraya lukken zich te bevrijden?
Peter Peper is een co-productie van IJsbeerINC. en Hotel Modern, het gezelschap dat nationale en internationale bekendheid verwierf met de voorstellingen De Grote Oorlog, Kamp en Ons Wereldrijk.
Bekijk hier de trailer.

Datum: 21 november 2023

Lessen en locatie: 21 november 2023 - Schouwburg Amstelveen
Prijs:  6,50 per leerling
Bestellen
Geef het aantal leerlingen op. Voeg deze daarna toe aan de winkelmand.