Jongeren schrijven over verlies en hoop

volle zaal 2

Hoe zou het zijn om uit een oorlogssituatie te vluchten? En wat zou jou de hoop geven voor de toekomst? Het gedicht Herdenken op de foto is geschreven door leerlingen van de Praktijkschool Uithoorn: Rosanna, Noor, Myrthe, Jean, Aya, Kelly, Elena, Sam, Amy en Oscar (15, 16 en 17 jaar).

Tijdens de 4 mei herdenking in de Thamerkerk in Uithoorn, droegen vier leerlingen van de Praktijkschool in Uithoorn en het Alkwin Kollege gedichten voor in een volle zaal. Veel dank voor jullie stem!

Op school hadden zij les gehad van dorpsdichter en cultuurcoach Peter Borghaerts. In de les Schrijven met ritme gingen ze samen aan de slag met de thema’s verlies en hoop. De gedichten van de leerlingen zijn opgenomen in de officiële Herdenkingsbundel Gedachtenbundel 4 mei 2024.

Dit samenwerkingsproject met scholen was op initiatief van Boek- en Schrijfplatform Uithoorn in samenwerking met Cultuureducatie Amstelland. Het begin van een mooie traditie om mensen met elkaar te verbinden en jongeren bij de leefomgeving van de school te betrekken.