Leerlingkunst in het Cobra Museum

cobraaa

Als je op reis zou gaan, wat zou je dan willen meenemen vanuit jouw eigen afkomst? En wat zou je onderweg willen meemaken?

Tijdens het educatief programma van de Triënnale Amstelveen gingen leerlingen van het Keizer Karel College en het Amstelveen College aan de slag met deze vragen om een schilderij te maken. Inspiratie voor deze opdracht vonden zij in de werken die te zien zijn in de Amstelveen Triënnale in het Cobra Museum.

Leerlingen kregen een rondleiding langs de Triënnale van twee deelnemende kunstenaars; Julia dos Santos Baptista en Bouchaïb Dihaj. Bij Museum JAN gingen ze onder leiding van de kunstenaars schilderen in het atelier van ‘Het Schooltje’.

Julia vertelde over haar schilderij Anunciacão, De Aankondiging en over de beelden van conflicten en oorlogssituaties waarin mensen vluchten; beelden van kinderen en dieren in de vluchtelingenstroom. Bouchaïb vertelde over het inzoomen van waarnemingen; zijn schilderij uit de serie Metamorphosis was daarbij een inspiratiebron.

Een aantal kunstwerken van leerlingen, krijgt een plek in het museum naast de Triënnale Amstelveen. De Triënnale Amstelveen is een samenwerking van Platform C, Museum JAN en het Cobra Museum.

De expositie met werk van leerlingen is nog te zien tot en met zondag 7 juli 2024
Triënnale Amstelveen, Cobra Museum. Meer info: Amstelveen Triënnale 2024 – Cobra Museum voor Moderne Kunst (cobra-museum.nl)