Beeldende Media en verwerkingsopdrachten

Leer de basiskenmerken van fotografie, film en stopmotion overbrengen. Hoe ontwikkel je een verwerkingsopdracht? Welke rol speelt taal bij media? Hoe evalueer je gemaakte eindproducten? Hoe ontwikkel je een leerlijn?

Volksverhalen

In deze workshop gaat Kasumai Dunia in gesprek over diversiteit en inclusiviteit. De docenten wordt handvatten meegegeven om te bouwen aan een inclusieve klas.

Procesgerichte didactiek

Door te focussen op het (creatieve) onderwijsproces worden je lessen betekenisvoller en zijn leerlingen meer betrokken. Hoe krijg je de leerlingen in een creatieve flow d.m.v. didactische stappen?

Culturele Zang

Een volksverhaal over het lief en leed van alledag, in het Arabisch. We gaan het vertalen en bedenken nieuwe coupletten erbij.

Slavernij en muziek

Het verhaal en de ritmes van instrumenten die door de slavernij zijn verspreid en ontwikkeld.

Van Pinterest tot les

Hoe kom je van een idee tot een inhoudelijke beeldende les? We bekijken o.a. procesgerichte didactiek en het creatieve proces.

VTS

Visual thinking strategies. Met kinderen aandachtig en open naar kunst leren kijken.

Reis door Afrika

Afrikaanse muziek en dans. We gebruiken verschillende technieken van bodypercussie tot dans. Afstemming bij thema’s uit WO.

Energizers

Je klas weer focus of een boost geven. Of tot rust laten komen.

Buiten de lijntjes

Tijdens dit interdisciplinaire project nemen kunstenaars en kunstvakdocenten een bak inspiratie en werkvormen mee die de leerkrachten en kinderen verrassen en inspireren. Op basis van een boek, een thema of bijvoorbeeld een film worden lessen, workshops en trainingen georganiseerd om leerkrachten en kinderen kennis te laten maken met werkvormen die nét even anders dan anders […]

Theater & thema’s

Koppeling theater aan thema’s uit VierKeerWijzer, IPC, Blink, Faqta e.a. In overleg ontwikkelt De Theaterfabrique theaterprojecten en -lessen gekoppeld aan de thema’s van de school. (leskaarten beschikbaar)

Leskaarten theater

Hoe breng je kinderen eenvoudig en zelfstandig tot spel? De leskaarten theater geven korte, heldere spelinstructies aan de spelers, waardoor er snel scènes ontstaan die eindeloos gevarieerd kunnen worden.