IKC Triade

Deze kunstwerken zijn gemaakt bij het thema geld.

Klei munten gemaakt door kinderen uit groep 3 en 4 met behulp van een mal van gips. Door de details zijn deze munten moeilijk na te maken en uiteraard heel kostbaar.

Kunstwerken van kosteloos materiaal. Maak van iets kosteloos iets kostbaars. De kinderen uit groep 5 t/m 8 zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben deze rainbow hemel, een waterkanon (die echt kan schieten) en een uitkijkauto gemaakt. Bij het schilderij hoort het volgende verhaal

Er was eens een vogel die zag een regenboog.
Het was niet zomaar een regenboog, het was een speciale regenboog.
De regenboog gaf licht en stond in de hemel.
Dus een hele speciale.

– In veel groepen wordt over het thema lente gewerkt, de groepen 6 hebben hazen getekend, in de groepen 3 en 5 hebben de kinderen bloesembomen geschilderd en bloemen getekend met wasco en ecoline.

– In de groepen 1 en 2 werken de kinderen over het thema ‘vervoersmiddelen’. Tijdens het buitenspelen maken zij de karren en fietsen schoon in een echte wasstraat, in de lokalen wordt gespeeld in zelfgemaakte treinen, boten, fietsen worden in de techniekhoek gerepareerd en aan de muren hangen hele verschillende kunstwerken.

– groep 7 ontwerpt tijdens de techniekles een energie neutrale huizen, met echte zonnepanelen. (Helaas worden deze volgende week nog door een jury bekeken en kunnen we ze nog niet aanleveren).

– groep 4 is naar het Scheepsvaartmuseum geweest en hebben daar veel geleerd over het leven van een walvis. Naar aanleiding van deze excursie hebben zij tekeningen gemaakt.