OBS De Toermalijn

Groep 7: Keith Haring
Na een inspiratie en achtergrond- les over Keith Haring, ging groep 7 aan de slag met hun eigen tekening te maken.  Het resultaat mag er zeker wezen!

Groep 6: Schilden
Voor de podiumavond in het thema geschiedenis maakten groep 6 schilden. Ze deden zich voor als Romeinen. Met  karton, verf en papier kwamen zij tot dit resultaat.

Groep 6: Drakenoog
Aan de hand van een filmpje gingen de kinderen van groep 6 aan de slag met het maken van een drakenoog. Juist het werken via een filmpje sprak de leerlingen aan. ‘Dit was weer eens wat anders dan normaal’. Iedereen had een ander resultaat, maar toch werkten we aan hetzelfde doel.

Groep 5
Tijdens de paasperiode heeft groep 5 driedimensionale eieren gemaakt. Ze moesten hierbij proberen om alle kanten bijna hetzelfde te maken. T en S gaven aan creatief erg leuk te vinden en ook al is het hard werken, ze zijn blij met het resultaat.

Groep 7: Mozaïek
Groep 7 moest met stukjes papier patronen en figuren maken.

Groep 4
Samen met kunstenares Adine heeft groep 4 met papier-maché kevers gemaakt. D en M waren erg trots op het resultaat. Ze vonden de opdracht lastig en veel tijd kosten, maar ze waren blij met wat ze hadden gemaakt.

Groep 2: Verftekening
Tijdens het kiezen kunnen de kinderen van groep 1 en 2 kiezen voor het verfbord. Hierbij mogen zij vrij een schilderij maken. Hierbij een aantal voorbeelden

N heeft haar beste vriendin en zichzelf geschilderd voor haar huis.

D heeft een hondenpoepje in het mooie weer geschilderd.

J heeft een bos met mooie bloemen en een mooi uitzicht op water en een zeemeermin geschilderd.

Groep 8
Met kunstenares Adine heeft groep 8 portretten gekleid. Stap voor stap werkten zij toe aan het eindresultaat.