Kris Kras Atelier op school

Kris Kras Atelier op school 2 atelierpedagogen werken met ieder een halve klas in een tot atelier omgebouwde ruimte. Op een dag komen zo 3 hele klassen aan bod. In elke ruimte staan verschillende workshopstations ter keuze klaar. Graag 2 atelierdagen achter i.v.m. met opbouwen.

Teamtraining Begrijpen met je Handen

Teamtraining Begrijpen met je Handen Een studiedag met inspirerende lezing en verschillende workshopstations met materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. Voor blijvende eyeopeners op creatief gebied.

Procesgerichte didactiek

Door te focussen op het (creatieve) onderwijsproces worden je lessen betekenisvoller en zijn leerlingen meer betrokken. Hoe krijg je de leerlingen in een creatieve flow d.m.v. didactische stappen?

Culturele Zang

Een volksverhaal over het lief en leed van alledag, in het Arabisch. We gaan het vertalen en bedenken nieuwe coupletten erbij.

Slavernij en muziek

Het verhaal en de ritmes van instrumenten die door de slavernij zijn verspreid en ontwikkeld.

VTS

Visual thinking strategies. Met kinderen aandachtig en open naar kunst leren kijken.

Buiten de lijntjes

Tijdens dit interdisciplinaire project nemen kunstenaars en kunstvakdocenten een bak inspiratie en werkvormen mee die de leerkrachten en kinderen verrassen en inspireren. Op basis van een boek, een thema of bijvoorbeeld een film worden lessen, workshops en trainingen georganiseerd om leerkrachten en kinderen kennis te laten maken met werkvormen die nét even anders dan anders […]

Procesgerichte werkwijze Begrijpen met je Handen

Procesgerichte werkwijze Begrijpen met je Handen Veel praktische handvaten voor onderzoekend leren en creatief onderwijs. Weg van 30 dezelfde werkjes, heen naar eigenaarschap en betrokkenheid in de klas.