Creatieve brugklassen op het Keizer Karel College

turkije

Afbeelding:Turkije, zomer 2023

Het is een creatieve start van het nieuwe schooljaar. Tijdens de introductieweek op het Keizer Karel College, worden de leerlingen uitgedaagd om samen een kunstwerk te maken. De zeventien werelddoelen van Unesco zijn daarbij het uitgangspunt en de inspiratiebron.

Tijdens de workshop beeldende vorming, schilderen leerlingen een vakantieherinnering; een landschap als plek van bestemming, ver weg of in de achtertuin. Wat in het landschap is kunstmatig, door mensen gemaakt en mogelijk schadelijk voor ons klimaat? Alle landschappen samen vormen een geschilderd panorama waarbij de kunstwerken samen een wereld vormen.

In de workshop dans durven de leerlingen zonder uitzondering uit hun comfortzone te gaan. Ze spiegelen elkaars gebaren en dansbewegingen en bewegen intuïtief op muziek. Een mentor van de klas zegt: ik vind dit zo bijzonder, elke klas zou dit aan het begin van het jaar moeten doen, het meisje dat heel verlegen was aan het begin nam aan het einde van de workshop de leiding in de choreografie. Op een positieve manier je grenzen verleggen en samen plezier beleven zijn de ingrediënten van een geslaagde workshopdag!