Geslaagde CKV-dag van Amstelveen College

ModeLab 5

Op 18 oktober 2023 beleefden leerlingen van het Amstelveen College een inspirerende Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) dag. Het evenement bracht leerlingen uit de derde en vierde klassen in contact met diverse culturele instellingen en bood hen de kans om hun creatieve kant te verkennen. Er werden verschillende activiteiten aangeboden, variërend van poëzie schrijven tot modedesign en botanisch tekenen. 

Poëzie Workshop: woorden als kunst 

In de Bibliotheek Amstelland konden leerlingen zich uiten in de poëzie workshop. Onder leiding van inspirerende begeleiders schreven ze gedichten over het thema ‘routine.’ Een van de leerlingen, Sil, creëerde het gedicht “Het Begin,” waarin ze de alledaagse rituelen van het leven poëtisch beschreef.  

Het Begin
De slaap, het bed, de dekens, het licht, de wekker
de volgens, het tsjilpen, de kou, de lamp
de WC, de wasbak, het water, de tandenborstel
de tandpasta, het mint, de douche, het water
de stoom, de warmte, de kleding
het gordijn, het raam, het licht, de wind
de geur, de dag 

Sil, Amstelveen College 

ModeLab van Lab C: Transformatie van kleding 

In lab C kregen leerlingen de kans om hun creativiteit in de modewereld te verkennen. Ze werkten met meegebrachte kledingstukken en transformeerden deze tot nieuwe, modieuze creaties. Door te bewerken, repareren, verven en decoreren gaven de leerlingen een tweede leven aan hun kledingstukken. Dit zorgde niet alleen voor een geweldige transformatie, maar benadrukte ook het belang van hergebruik en duurzaamheid. 

 

Botanisch Tekenen: Expressie met natuur 

De workshop Botanisch Tekenen was een favoriet onder de leerlingen. In het begin waren sommigen wat terughoudend, maar al snel omarmden ze het plezier van het tekenen van de natuur. De docent van de school merkte op dat de leerlingen enthousiast waren om hun werk te tonen naarmate ze meer vertrouwen kregen.  

Een geslaagde dag 

De CKV-dag van het Amstelveen College was een groot succes. Leerlingen kregen de kans om hun verhalen te vertellen via verschillende kunstvormen en werden geïnspireerd door de veelzijdige wereld van kunst en cultuur. Met activiteiten in toonaangevende culturele instellingen in Amstelveen waaronder Museum JAN, Het Cobra Museum, Platform C, Lab C, het SAKB Kunstlokaal, Bibliotheek Amstelland en P60, bood deze dag een waardevolle ervaring in kunsteducatie buiten het klaslokaal.